Je dharma, rozengeur en maneschijn?

Als je weet wat je dharma, je zielsbestemming is, wil dat niet zeggen dat dan alles rozengeur en manenschijn is en dat er geen obstakels of dilemma’s meer zijn. De boel wordt er juist niet altijd eenvoudiger op. Het kan zelfs zo zijn dat als je je dharma volgt, de omstandigheden bijzonder chaotisch en heel uitdagend kunnen zijn.

Art of Breathing cursus

Ervaar minder stress, meer positiviteit en diepere slaap. Leer eenvoudige maar krachtig ademwerk, meditatie en praktische lifeskills gebaseerd op eeuwenoude vedische kennis toegepast op ons westerse leven.

De 10 Yogi Habits

De Yogi's zijn de belichaming van een manier van leven die je naar een hoger bewustzijnsniveau brengt. Daarvoor hoef je niet op een berg in je eentje de hele dag te zitten mediteren. Ze hebben Leefstijlgewoontes die ze daarbij ondersteunen. De 10 Yogi Habits heb je hier op een rijtje.

Afvallen met je body-klok

Je body-klok heeft effect op je metabolisme. En dus ook op je slaap, je energie en je gewicht. De ochtend heeft enkele bijzondere kwaliteiten die je helpen om op een effectieve manier af te vallen en tegelijkertijd je energie een boost te geven.

Detoxplantje uit je tuin.

Eetbare planten uit het eigen ecosysteem en zeker onkruid, versterken je immuunsyteem. Logisch, ze hebben immers kunnen overleven in dit klimaat en in deze omgeving. Het helpt jouw lichaam ook om gezond te blijven, omdat je leeft dezelfde leefomgeving. Ze zijn goedkoop, gezond èn kunnen heel lekker zijn.

Heb jij de moed?

Om tien dagen tijd te nemen voor kalmte en ease?

Tien dagen lang extra dutjes, meditaties, reflectiemomenten, wandelingen, natuur, slapen, uitrusten, minder beschikbaar zijn, je social media op een laag pitje of helemaal uit, grote klussen nog even uitstellen. Er helemaal zijn voor jezelf en wat er zich aandient. Heb jij de moed? Om tien dagen extra tijd voor jezelf te nemen?

Liefde en Eten

Luister naar de signalen van je lichaam en geef het eten waar het echt naar verlangt. Kom los van de snack, snaai en snoep behoeft en het de voeding waar het echt naar verlangt. Luister naar de signalen van je lichaam en vergeet niet er heel veel liefde in te stoppen. Waarschijnlijk het belangrijkste ingrediënt. Ook in dit heerlijke koesterende drankje.

Zuurstofmasker

Heel blijven in hectische tijden

Hoe blijf je heel in hectische tijden? Hoe leidt je jezelf gracieus heen door processen waar oude gezinsstructuren opspelen en patronen die je meezuigen die allang over de datum zijn.

Het goud in de ochtend

'Morgenstond heeft goud in de mond' snap ik inmiddels heel erg goed. Het zijn de verstilde uurtjes in huis, wat met een druk gezin of een hectisch leven zeer zeldzaam is. De energie, de prana is op het hoogst op dit tijdstip. Je kan in deze kostbare tijd een doorbraak ervaren, veel emotionele bagage opruimen en kalmte, focus en rust creëren in jezelf.

Koude douche als een warm bad

Weerstand, ongemak, tegenzin, angst, irritatie, cynisme. Oude vastzittende patronen die zich ten volle laten gelden, als we nieuwe dingen willen aangaan. Die comfortzone voelt wel heel erg lekker.

Vloeibare rijke humus

Helende voedende Ojas-opbouwer

Als Ojas gul aanwezig is in je lichaam, heb je een rijk, vervuld gevoel zo groot als de oceaan. Nu is het vaak, door alle hectiek, drukte en stress in ons dagelijkse leven een opgedroogd plasje. Hier een heerlijk recept voor je om Ojas weer op te bouwen met een heerlijke voedende drank.

Zelfmanagement rondom de Dosha-klok

Pak de regie over je leven weer terug

Leven in alignment met de natuurlijke bioritmes brengt energie, flow en veerkracht in je leven. Het helpt je je grenzen te respecteren en te luisteren met meer compassie naar je lichaam en je innerlijke stem.

Ploeteren of Overgave (meditatie-oefening)

Wat is jouw deukje in de muur?

Och kon ik maar terug in de tijd en mijn jonge zelf wat wijsheid meegeven van wat ik nu weet. Volgens Glennon Doyle in haar boek 'Untamed' zou het zomaar kunnen zijn dat we in ons leven dezelfde drie lessen keer op keer weer moeten leren. Opnieuw en opnieuw, telkens weer vermomd in duizend verschillende gedaantes.

Het is echt zo makkelijk als het lijkt

Heb je 2 minuten?

Doe deze 2 minuten-test en je leert heel veel over jezelf. Je hebt alleen je 10 vingers nodig.

Burnout

wat gebeurt er in je lijf en wat doe je eraan

Mezelf terugtrekken om te gaan mediteren vind ik soms best een uitdaging. Het voelt af en toe alsof ik mezelf moet losscheuren van de gezelligheid om me heen. Het lijkt alsof actie en hectiek in eerste instantie veel meer voldoening geven dan rustige activiteiten waarbij je je aandacht naar binnen keert.

Eerste hulp bij burnout klachten

5 supertips

Voel je je oververmoeid, uitgeput, opgedraaid, overprikkeld of opgejaagd? Dan ben je hier op de juiste plek. Lees over 5 gouden tips die helpen om een burnout te voorkomen en te herstellen van vermoeidheid en burnoutklachten.

Je natuurlijke bioritme

Wat je lichaam je misschien al heel lang wil vertellen.

Het recept voor een krachtige immuniteit, minder stress en het vermogen om ziekte buiten de deur te houden, hoef je niet bij de apotheker te halen, je lichaam heeft bijzondere helende kwaliteiten in zich. Helemaal gratis en voor niks.

De power van de Herfst Equinox

Tijd van loslaten en transformatie

Nog even genieten van de laatste nazomer-zonnestralen. Mijn cellen absorberen deze energie en ik sla heel bewust de warmte op in mijn lijf en leden, voor de kille herfst- en winterdagen die er nog aan gaan komen. Ben ook wat melancholisch door het weer moeten loslaten van de zomerse activiteiten en het freewheelen in de afgelopen maanden. De Herfst Equinox geeft aan dat het tijd is voor de volgende fase, een overgangsperiode van loslaten en transformatie.

Vertragen en verstillen

tijdens een herfst detox

Zoals de natuur zich klaar aan het maken is voor de herfst en winter is het voor ons ook belangrijk om schoon de herfst en winter in te gaan. Ontdoe je van overtollige afvalstoffen, voed jezelf op een dieper niveau en maak verbinding met wat je nu echt nodig hebt. Keer naar binnen, vind rust en verstilling en laad je op voor de laatste maanden van het jaar.

Het tegengif van de elfen

de immunbooster en ontgifter uit het bos

Thee uit dennennaalden is een geweldige natuurlijke immuunbooster en werkt bijzonder helend en ontgiftend bij verkoudheidsklachten, zoals hoesten, bijholte ontsteking, keelpijn, griep.

Vrij uit ademen

Zet de afvalzakken buiten

Iedere nacht komt de opruimdienst bij je langs. Afvalstoffen gaan 's nachts via lever en gal naar de uitscheidingsorganen. In de ochtend elimineer je dit via je huid (zweet), je tong, je urine en je ontlasting. De belangrijkste afvaluitscheider echter is je adem. Met een mondkapje voor je snufferd, adem je diezelfde afvalstoffen weer in, met alle schadelijke gevolgen van dien.

Krachtige nieren en sterke botten

Voedingstips voor een krachtige Nierenergie en sterke botten. Met een hoog gehalte aan calcium en magnesium, die ook nog eens cholesterolverlagend zijn en een grote bron van proteïnen en ijzer.

Gezond ziek zijn

Mag dat nog wel? Gezond ziek zijn? Het is heel erg goed voor je immuunsysteem om om af te toe flinke verkouden of grieperig te zijn. Een teken dat je afweersysteem goed werkt en je opgehoopte toxines aan het opruimen bent. Geur- en smaak-verlies is dan ook een verdedigingsmechanisme en hoort bij deze opruimactie van je lichaam.

De basics van een Ayurvedische Detox

Wees een zelfheler en versterk je immuniteit door je lichaam dat te geven wat het nodig heeft. Doe 2x per jaar een Ayurvedische detox met voeding en zelfzorgroutines die helpen om toxische stoffen in je lichaam te elimineren voordat ze ziekten kunnen veroorzaken. De Ayurveda heeft daar met haar duizend jaar rijke ervaring tal van middeltjes en technieken voor om het op een holistische zachte manier te doen.

Lever als filter

In alle oude tradities doen ze het: leverreiniging. Het reinigen van de lever is belangrijk, omdat de lever als filter werkt voor alles wat circuleert in het bloed. Het heeft de functie hormonen (zoals testosteron, oestrogeen, etc.) af te breken, water en in vet oplosbare chemicaliën...