Ik was een kei in het over mijn grenzen gaan, het was mijn specialiteit. 

Mijn innerlijke stemmetje dat zo haar best deed om me terug te fluiten zette ik gewoon op mute. Want hé, zo zit ik nu eenmaal in elkaar, en wat maakt het uit, moet kunnen, ik rust later wel uit, heb nu geen tijd, geen zin om bij mezelf stil te staan en trouwens ik ga wel lekker op die adrenaline-flow... 

Er is veel veranderd toen bij mij het kwartje viel toen ik de uitspraak: 'wat ik vandaag doe, bepaalt hoe ik me morgen voel', echt binnen liet komen. 

Ik begon me te verdiepen in de bioritmes rondom de dosha-klok, volgde de ritmes van de seizoenen, ging mijn grenzen respecteren en ging beter luisteren met meer compassie naar mijn lichaam en mijn innerlijke stem. 

In plaats van de hele dag puin te ruimen, brandjes te blussen, achter de feiten (en mezelf) aan te rennen, of mezelf ploeterend, pushend en mulitaskend over de kling te jagen, kwam er ruimte vrij. En creativiteit en een helder dharma. 

Liefst 2 dingen tegelijk

Nog steeds vind ik het fijn om dingen snel te doen, liefst 2 dingen tegelijk en ervaar ik de kick als ik mijn grenzen op zoek. En daar ga ik bij tijd en wijlen nog steeds overheen. Maar wat vroeger weken duurde, kost me nu hooguit een dag om weer op het juiste spoor te komen. De ayurvedische routines voor zelfzorg en zelfmanagement zijn inmiddels stevig in mij verankerd. Ze leiden me altijd weer heel rap terug naar mijn betere zelf. 

Je identiteit is fluïde en je hebt altijd de mogelijkheid om te veranderen. Met de juiste tools, support en gids wordt het zoveel makkelijker en vooral ook leuker!

Het zit allemaal al in je en is beschikbaar voor je als je de laagjes van stress, zelfsabotage en weerstand af gaat pellen. Zonder ploeteren of afzien. Maar met meer flow - Yin en Yang en in alignment met de natuurlijke ritmes van de dosha-klok. 

Wanneer is het tijd voor actie? Wanneer rust? Hoe doe je dat in deze hectische wereld van non-stop prikkels?


Wanneer Wat?


Als je bijvoorbeeld 's avonds laat nog gaat snacken, is het moeilijk voor je lichaam om in de detox-stand te komen het herstellende werk te doen. Je 'rooft'daarmee de energie van de volgende dag. Je zult dan minder energiek en soepel 's ochtends je bed uit komen. 


In het korte instructie-filmpje hieronder vertel ik je wat meer over de verschillende energieën in de dosha-klok en wat het betekent voor je eigen bioritme.

 


 


Hoe wil jij je voelen over een half jaar? 


De prijs, als je niet in integriteit bent met jezelf, je intuïtie en je natuurlijke bioritmes, betaal je met je levensenergie. En die prijs is hoog. 


Finding your Flow 

In het Finding your Flow-programma, dat 2x per jaar van start gaat met een groep gemotiveerde deelnemers, leer je hoe meer kunt gaan leven rondom je bioritmes. 

Je relaties, je gezondheid, je gewicht, je energie zullen een positieve transformatie ondergaan die blijvend is. 

Wil je liever eerst een voorproefje en wil je graag meer weten over de dosha-klok? Check hier dan de mini-cursus 'Open Up to Flow'. Deze cursus zal je al veel brengen en zal je helpen om nieuwe stappen te zetten richting meer flow.