Een wijze raad die een jonge theatermaker mij ooit gaf was,"leef je leven zo dat je nooit op vakantie hoeft".  Met ouders die zorg nodig hebben, dwalend in het land van geriaters, wlz, wmo, casemanagers en zorgmakelaars, vind ik dat rete-moeilijk. Ondertussen de ballen in de lucht houdend thuis en werk zie ik mezelf langzaam verdwijnen in het drijfzand van verantwoordelijkheden. De vakantie lonkt als nooit tevoren.

Heel blijven

Hoe blijf je heel in dit proces? Hoe leid ik mezelf  hier gracieus doorheen? Oude gezinsstructuren spelen op, ik zie mezelf weer meegezogen worden in patronen die over de datum zijn.

Als ik het verzet opgeef en me dan toch maar overgeef aan het leven zelf en alle kansen die het biedt om oude zaken los te laten en nieuwe patronen te oefenen, is er ineens ruimte. En hoef ik minder vaak naar lucht te happen.

Iedere keer opnieuw komt mijn kiel dieper te liggen en vaar ik makkelijker mee op de golven, zonder om te slaan. 

Sappig

Yeah right, maar het sap vloeit ondertussen weg uit mijn lichaam.

Hoe zat het ook alweer met de levensreddende instructie van stewardessen over het zuurstofmasker? Hoe  zorg ik tussen de bedrijven door eerst goed voor mezelf?

Stabiliteit, eenvoud en helderheid in mijn leven helpen me daarbij en dat betekent goed voor mezelf zorgen. 

Yoga is voor mij een manier om dit te oefenen. Ieder moment en in iedere asana opnieuw geeft het me de kans om telkens weer de stabiliteit en kalmte in de houding de vinden. 

Stapje verder

In de Finding your Flow-training gaan we nog een stapje verder met deze yoga-skills. Je spoort je energie-lekken op en gaat jezelf geven wat je echt nodig hebt. De training bied je de structuur, de kennis en de praktische aanpak om dit te leren en eigen te maken. 2x per jaar is er de mogelijkheid om in dit transformerende programma in te stappen. 

Als je een flinke doorbraak wil in je fysieke lichaam en je gewoontes,  carpe diem en boek een coachingsessie. Dan kom je meteen te weten of dit programma bij je past en of het programma bij jou past.

Plan een gesprek met me. De 1e keer is gratis. Het gaat online via zoom. Je hoeft er dus niet eens de deur voor uit.

Ik ga even mijn eigen zuurstofmasker opzetten. en vakantie vieren.

Tot later.


Fijne zomer!


Namasté


Marien