Tien dagen lang extra dutjes, meditaties, reflectiemomenten, wandelingen, natuur, slapen, uitrusten, minder beschikbaar zijn, je social media op een laag pitje of helemaal uit, grote klussen nog even uitstellen. Er helemaal zijn voor jezelf en wat er zich aandient. 

Heb jij de moed? Om tien dagen extra tijd voor jezelf te nemen? 

Als je lichaam ontspannen is, uit de fight-flight stand, je stress-response op nul, dan verteren we beter, we slapen dieper, we voelen ons minder versnipperd en opgeslokt door alle dingen die moeten. We voeren afvalstoffen en toxines beter af, maken serotonine aan, onze bijnieren kunnen bijtanken van de overloadproductie aan adrenaline en cortisol. Je valt af, er komt kalmte in je hoofd, je creativiteit gaat omhoog en je volgt meer je eigen stroom in plaats van het schema van anderen. 

Klinkt aantrekkelijk, toch? Maar je hebt je werk, met misschien extra druk vanwege corona, je kids, je op leeftijd zijnde ouders die hulp nodig hebben, sociale verplichtingen (weliswaar minder in deze corona-tijd, maar toch).

Als je geen tijd neemt voor zelfzorg, zul je vroeger of later tijd moeten nemen voor ziekte 

In deze uitdagende tijd is het wellicht belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen en tijd daarvoor te nemen. Voordat ziekte of burnoutklachten je daartoe dwingen. Juist als er veel hectiek is en eisen aan je worden gesteld, is het een redding om op tijd naar bed te gaan, gezond te eten, extra te mediteren, te slapen en je op te laden met positieve dingen in je vrije tijd. 

Een reactie die ik gisteren nog kreeg is:

"Ik zou graag mee willen doen met jouw detox, maar heb mijn werk en het is even erg druk op dit moment, dus het gaat niet lukken deze keer".

Dat begrijp ik helemaal. Maar het mooie van deze Herfst Detox is dat alledaagse zaken gewoon door kunnen lopen. Dat is juist waar het om gaat. Je pakt de tijd voor jezelf die je kunt pakken, simpelweg door een andere planning en andere gewoontes. De gewoontes rondom je eten, je schermtijd, het voortdurend beschikbaar zijn voor anderen ga je anders aanpakken en er komt tijd en energie vrij. Helende tijd. Voor je lichaam en geest. 

Want het voordeel van een thuis-detox is dat je hele huishouden een reset krijgt. Toch anders dan terugkomen van een retreat op een prachtige idyllische plek en bij terugkomst weer in dezelfde omgeving met dezelfde verleidingen stappen die je hebt achtergelaten. Inclusief je gewoontes. Deze detox helpt om veranderingen blijvend te maken. Of zoals een eerdere deelnemer het verwoordde: 

"De herfstdetox maakte het makkelijker om te verstillen en het leven te versimpelen. Op een andere manier met voeding en schermgebruik bezig zijn, voelde als een retraite in eigen huis."  

Blok tien dagen vrij! Heb jij de moed?  

Hieronder kun je je aanmelden of klikken voor meer info.

Twee maal per jaar

Tiendaagse detox - in de Lente en Herfst

Binnenkort weer!

Voeg je email toe aan de mailinglijst en krijg bericht van de volgende detox