Gember is niet alleen stimulerend op de spijsvertering en lekker in je thee. Het is ook bijzonder geneeskrachtig bij uitwendig gebruik. In de Ayurveda en Chinese traditionele geneeskunde wordt het toepassen van een gemberpakking- of compres al eeuwenlang bij allerlei soorten klachten ingezet. Het brengt diepe ontspanning aan je systeem en werkt herstellend bij overbelaste bijnieren. 

Uit de survivalstand

Bij stress pompen de bijnieren stresshormonen rond om je in een alerte fight flight toestand te brengen. Als dit chronisch is, krijg je uitputting van de bijnieren. Wat ook weer effect heeft op je hele hormonale systeem. Oververmoeidheid, burnout , ongezonde snackbehoefte, laag libido, slapeloosheid, verandering in bloeddruk kunnen dan het gevolg zijn.

Verbeterde circulatie

Een gemberpakking of gembercompres kan gebruikt worden voor allerlei soorten van pijn en stijfheid. Het helpt je lichaam te herstellen van bijnieruitputting. Het brengt een weldadige ontspanning en werkt energetisch op diepere lagen van ons lichaam.

Oorzaken van pijn en stijfheid is o.a. een te hoge zuurgraad van het bloed en stagnatie van gif- en afvalstoffen. Het basisch karakter van de gember normaliseert de zuurgraad en lost de stagnatie op en bevordert de bloedcirculatie en de circulatie van lichaamsvloeistoffen. Het helpt vastzittende giftige stoffen op te lossen en te verwijderen. 

Door de hitte van een gemberpakking en energetische verwarmende effect van de gember gaan de kanalen open en helpt het de toxines uit je lichaam te verwijderen en wordt de circulatie op diepere lagen gestimuleerd.  

Het werkt ook helend bij klachten die terug te leiden zijn naar verminderde circulatie en vastzittende toxines als oorzaak. Zoals nek- schouderpijn, frozen schoulder, pijn in de onderrug, reumatische pijn in gewrichten of verkoudheid en buikpijn.

Een gemberpakking verzacht en verlicht

Een gemberpakking verzacht en verlicht allerlei inwendige organen, pijnen, stijfheid en andere ongemakken, zoals stijve schouders, (onder)rugpijn, buikpijn, kniepijn, (reumatische) pijn in de handen en voeten. 

Ook heel heilzaam bij vastzittende hoest en bij buikpijn. Vooral goed voor de nieren, maag en ingewanden. Zeker in combinatie met specifieke yoga- en energetische oefeningen versterkt dit het effect.

 Versterken van je nierenergie

Bij een gembercompres op je nieren geef je je lichaam iets extra’s en het werkt ondersteunend om je reserves weer op te bouwen. Heerlijk om in de kille herfst- en wintermaanden toe te passen als je nieren al wat zwaarder belast worden door koude en stress.

 Vermoeidheid trekt weg

Door de weldadige warmte en de diepe energetische werking van de gember voel je alle vermoeidheid en afvalstoffen uit je lichaam wegtrekken en kun je heerlijk toegeven aan de diepe ontspanning en jezelf weer helemaal opladen. 
 

Workshop Zelfhelende Technieken - thema Gemberpakking

Yokidoki geeft enkele keren per jaar een workshop waarbij je de weldaad van een gemberpakking kunt ervaren. Tezamen met een zachte yogasequentie voor het versterken van de nieren en meditatie is het een heerlijke mini-retraite. 

Je krijgt dan ook toegang tot de audio met de voorbereidende Yogasequentie en zelfhelende Ademoefeningen met een pdf voor het zelf maken van een gemberpakking. 

Check de website voor meer info of meld je aan voor de nieuwsbrief om hiervoor een uitnodiging te ontvangen.

 Sterke botten 

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is de wintertijd verbonden met het waterelement. De hierbij behorende organen zijn de organen van het vochtcirculatiesysteem van je lichaam: de Nieren en de Blaas. Een gemberpakking werkt energetisch versterkend en verwarmend voor de nieren. 

Lees meer >>>