Een gemberpakking of gembercompres kan gebruikt worden voor allerlei soorten van pijn en stijfheid. Het helpt je lichaam te herstellen van bijnieruitputting. Het brengt een weldadige ontspanning en werkt energetisch op diepere lagen van ons lichaam.

 

Een gemberpakking verzacht en verlicht

Oorzaken van pijn en stijfheid is o.a. de hoge zuurgraad van het bloed en stagnatie van gif- en afvalstoffen. Het basisch karakter van de gember normaliseert de zuurgraad en lost de stagnatie op en bevordert de bloedcirculatie en de circulatie van lichaamsvloeistoffen. Het helpt vastzittende giftige stoffen op te lossen en te verwijderen. 


Een gemberpakking verzacht en verlicht allerlei inwendige organen, pijnen, stijfheid en andere ongemakken, zoals stijve schouders, (onder)rugpijn, buikpijn, kniepijn, (reumatische) pijn in de handen en voeten. 


Ook heel heilzaam bij vastzittende hoest en bij buikpijn.  Vooral goed voor de nieren, maag en ingewanden. Zeker in combinatie met specifieke yoga- en energetische oefeningen versterkt dit het effect.

 

Versterken van je nierenergie

Bij een gembercompres op je nieren geef je je lichaam hiermee iets extra’s en het werkt ondersteunend om je reserves weer op te bouwen. Heerlijk om in de kille wintermaanden toe te passen als je nieren al wat zwaarder belast worden door koude en stress.

 

Vermoeidheid trekt weg

Door de weldadige warmte en de diepe energetische werking van de gember voel je alle vermoeidheid en afvalstoffen uit je lichaam gaan en kun je heerlijk toegeven aan de diepe ontspanning en jezelf weer helemaal opladen. 


 

Recept: Een handvol vers geraspte gember in een katoenen zakje of hydrofiel washandje doen in 2 tot 3 l. heet water. Voor een niercompres maak je 2 zakjes.

 Houd 5 min. tegen de kook aan (niet koken!) Vis het zakje eruit en leg het in het middengedeelte van een katoenen handdoek (in drieën gevouwen) die je evt. ook nog in het gemberwater dompelt, en houd de uiteinden vast. 

Wring dan het overtollig vocht uit de handdoek en dus ook het zakje dat erin gerold zit. en leg deze heel heet, nog net te verdragen op het lichaamsdeel dat je wilt behandelen. Leg dan de hete kruik op het gembercompress en daaroverheen een droge badhanddoek die helemaal om je middel gaat om de pakking op zijn plek te houden. En bedek het geheel met een warme (wollen) deken. 

2e optie is als je iemand in de buurt hebt die het voor je wil doen. Dan herhaal je de eerste stappen als de handdoek en het zakje is afgekoeld. Dit doe je 3 tot 5x. De gehele behandeling duur ongeveer 10 tot 20 minuten. Totdat de huid rood is geworden. 

Winterworkshop met Gemberpakking

Yokidoki geeft iedere winter een workshop waarbij je de weldaad van een gemberpakking kunt ervaren. Tezamen met een zachte yogasequentie voor het versterken van de nieren en meditatie een heerlijke mini-retraite. 

Check de website voor meer info of meld je aan voor de nieuwsbrief om hiervoor een uitnodiging te ontvangen.

 

Sterke botten 

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is de wintertijd verbonden met het waterelement. De hierbij behorende organen zijn de organen van het vochtcirculatiesysteem van je lichaam: de Nieren en de Blaas. Een gemberpakking werkt energetisch versterkend en verwarmend voor de nieren. 

Lees meer >>>