Detoxplantje uit je tuin.

Eetbare planten uit het eigen ecosysteem en zeker onkruid, versterken je immuunsyteem. Logisch, ze hebben immers kunnen overleven in dit klimaat en in deze omgeving. Het helpt jouw lichaam ook om gezond te blijven, omdat je leeft dezelfde leefomgeving. Ze zijn goedkoop, gezond èn kunnen heel lekker zijn.

Liefde en Eten

Luister naar de signalen van je lichaam en geef het eten waar het echt naar verlangt. Kom los van de snack, snaai en snoep behoeft en het de voeding waar het echt naar verlangt. Luister naar de signalen van je lichaam en vergeet niet er heel veel liefde in te stoppen. Waarschijnlijk het belangrijkste ingrediënt. Ook in dit heerlijke koesterende drankje.

Zuurstofmasker

Heel blijven in hectische tijden

Hoe blijf je heel in hectische tijden? Hoe leidt je jezelf gracieus heen door processen waar oude gezinsstructuren opspelen en patronen die je meezuigen die allang over de datum zijn.

Het goud in de ochtend

'Morgenstond heeft goud in de mond' snap ik inmiddels heel erg goed. Het zijn de verstilde uurtjes in huis, wat met een druk gezin of een hectisch leven zeer zeldzaam is. De energie, de prana is op het hoogst op dit tijdstip. Je kan in deze kostbare tijd een doorbraak ervaren, veel emotionele bagage opruimen en kalmte, focus en rust creëren in jezelf.

Afvallen met je body-klok

Je body-klok heeft effect op je metabolisme. En dus ook op je slaap, je energie en je gewicht. De ochtend heeft enkele bijzondere kwaliteiten die je helpen om op een effectieve manier af te vallen en tegelijkertijd je energie een boost te geven.

Koude douche als een warm bad

Weerstand, ongemak, tegenzin, angst, irritatie, cynisme. Oude vastzittende patronen die zich ten volle laten gelden, als we nieuwe dingen willen aangaan. Die comfortzone voelt wel heel erg lekker.

Heb jij de moed?

Om tien dagen tijd te nemen voor kalmte en ease?

Tien dagen lang extra dutjes, meditaties, reflectiemomenten, wandelingen, natuur, slapen, uitrusten, minder beschikbaar zijn, je social media op een laag pitje of helemaal uit, grote klussen nog even uitstellen. Er helemaal zijn voor jezelf en wat er zich aandient. Heb jij de moed? Om tien dagen extra tijd voor jezelf te nemen?

Vloeibare rijke humus

Helende voedende Ojas-opbouwer

Als Ojas gul aanwezig is in je lichaam, heb je een rijk, vervuld gevoel zo groot als de oceaan. Nu is het vaak, door alle hectiek, drukte en stress in ons dagelijkse leven een opgedroogd plasje. Hier een heerlijk recept voor je om Ojas weer op te bouwen met een heerlijke voedende drank.

Zelfmanagement rondom de Dosha-klok

Pak de regie over je leven weer terug

Leven in alignment met de natuurlijke bioritmes brengt energie, flow en veerkracht in je leven. Het helpt je je grenzen te respecteren en te luisteren met meer compassie naar je lichaam en je innerlijke stem.

Ploeteren of Overgave (meditatie-oefening)

Wat is jouw deukje in de muur?

Och kon ik maar terug in de tijd en mijn jonge zelf wat wijsheid meegeven van wat ik nu weet. Volgens Glennon Doyle in haar boek 'Untamed' zou het zomaar kunnen zijn dat we in ons leven dezelfde drie lessen keer op keer weer moeten leren. Opnieuw en opnieuw, telkens weer vermomd in duizend verschillende gedaantes.

Het is echt zo makkelijk als het lijkt

Heb je 2 minuten?

Doe deze 2 minuten-test en je leert heel veel over jezelf. Je hebt alleen je 10 vingers nodig.

Burnout

wat gebeurt er in je lijf en wat doe je eraan

Mezelf terugtrekken om te gaan mediteren vind ik soms best een uitdaging. Het voelt af en toe alsof ik mezelf moet losscheuren van de gezelligheid om me heen. Het lijkt alsof actie en hectiek in eerste instantie veel meer voldoening geven dan rustige activiteiten waarbij je je aandacht naar binnen keert.

Eerste hulp bij burnout klachten

5 supertips

Voel je je oververmoeid, uitgeput, opgedraaid, overprikkeld of opgejaagd? Dan ben je hier op de juiste plek. Lees over 5 gouden tips die helpen om een burnout te voorkomen en te herstellen van vermoeidheid en burnoutklachten.

Je natuurlijke bioritme

Wat je lichaam je misschien al heel lang wil vertellen.

Het recept voor een krachtige immuniteit, minder stress en het vermogen om ziekte buiten de deur te houden, hoef je niet bij de apotheker te halen, je lichaam heeft bijzondere helende kwaliteiten in zich. Helemaal gratis en voor niks.